شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۹
۰ نفر

یادگار ماندگار صبار فرمانفرماییان هنوز در حوالی میدان تجریش و در دل شمیران باقی است. روزهای اوج ویروس کرونا، ساختمان قدیمی انستیتو پاستور شمیران، یکی از مراکز مهم تشخیص و انجام آزمایش‌های کرونا بود. مرکزی که یادگار یکی از معروف‌ترین پزشکان معاصر ایران است.

تجریش

همشهری آنلاین حسن حسن‌زاده: این مرکز به عنوان یکی از مراکز تابعه انستیتو پاستور تهران اما یادگار سنت حسنه وقف در خدمت‌رسانی به مردم در حوزه درمان بیماری‌ها است. صبار فرمانفرماییان نه به این دلیل که یکی از اعضا خاندان  معروف فرمانفرماییان بود، بلکه به دلیل خدماتی که در این حوزه با توسل به سنت وقف انجام داده چهره‌ای ماندگار است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

پس از آنکه عبدالحسین فرمانفرماییان به عنوان یکی از رجال نامدار دوره قاجار در سال ۱۳۰۳ زمین و ساختمانی را به انستیتو پاستور تهران وقف کرد، سال‌ها بعد فرزند او دکتر «صبار فرمانفرماییان» هم زمین و ساختمانی را در تجریش به عنوان یکی دیگر از موقوفات انستیتو پاستور به یادگار پدرش افزود. «علیرضا زمانی» تهران‌پژوه می‌گوید: «اگر در دوران اوج کرونا، میراث ماندگار او یکی از مراکز مهم تشخیص و آزمایش درباره این ویروس بود،  چند دهه پیش خود او نیز به عنوان پزشکی حاذق خدمات ارزنده‌ای در حوزه مبارزه با بیماری مالاریا انجام داد. در گذشته جنگل‌های انبوه شمال کشور محل مناسبی برای پشه مالاریا و انتقال این بیماری واگیردار بود. پس از ساخت مسیرهای دسترسی به شمال کشور در دوره پهلوی اول مثل جاده چالوس و... شیوع این بیماری بیش از پیش دامنگیر شد. اما در این دوران بود که دکتر صبار فرمانفرما که مدرک دکترای پزشکی‌اش را از سوئیس و فرانسه گرفته بود مأمور مبارزه با بیماری مالاریا شد و تلاش‌های بسیاری هم برای ریشه کن کردن این بیماری انجام داد.» دکتر فرمانفرماییان که از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۶ رییس مرکز انستیتو پاستور ایران بود  سال ۱۳۳۲ در سازمان بهداشت جهانی استخدام شد و در کشورهای آفریقایی و جنوب شرقی آسیا هم تلاش‌های موفقیت آمیز بسیاری برای مقابله با مالاریا انجام داد. دکتر فرمانفرماییان به سبب همین تلاش‌ها به عنوان یکی از ۸ مالاریا شناس برتر جهان انتخاب و معرفی شد.

میراث صبار در تجریش

اعتقاد دکتر صبار فرمانفرماییان به سنت حسنه وقف در حوزه درمان تا جایی بود که او یک سال پیش از فوتش، در سال ۱۳۸۴ خانه شخصی خود در جنوب میدان قدس را وقف انستیتو پاستور کرد.  اکنون در مرکز وقفی که از این پزشک حاذق در شمیران به جا مانده است خدماتی مثل صدور گواهی بین‌المللی برای مسافران و دانشجویانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند و نیز خدمات واکسیناسیون بیماری‌های مسری برای همه گروه‌های سنی ارائه می‌شود.

کد خبر 766533

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • CH ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
    0 0
    ساخت و سازهای بلند مرتبه و نیمه کاره ای که در پشت سردر خانه دکتر ، که در این عکس شما مشخص نیست مربوط به اوقاف است یا انستیتو پاستور ؟